Slide background

Jaarverslag Examencommissie secundair onderwijs 2016

Belanghebbenden

Jaarverslag Examencommissie secundair onderwijs 2016
Belanghebbenden

De jaarlijkse dag van de doorverwijzers is één van de momenten waarop we de kans hebben om van gedachten te wisselen met de vele belanghebbenden. Secundaire scholen, volwassenenonderwijs, privé-instellingen, gevangenissen, ziekenhuizen, jeugddiensten… komen via de kandidaten regelmatig in contact met de Examencommissie en hebben nood aan informatie.

Eén dag volstaat natuurlijk niet om een goed contact te onderhouden. In 2016 stelden we dan ook een plan op om systematischer te overleggen en communiceren met onze belanghebbenden. De eerste resultaten zijn zichtbaar in de nieuwsbrief die voor het eerst verscheen in november. Zo’n 500 mensen schreven zich onmiddellijk in. Onze nieuwsbrieven kan je ook lezen op onze website www.examencommissiesecundaironderwijs.be.

Kandidaten kunnen vaak rekenen op de professionele begeleiding van trajectbegeleiders, leerlingenbegeleiders en welzijnswerkers. Voor die groep van begeleiders lanceerden we in het najaar een tweemaandelijkse nieuwsbrief. Zo spelen we korter op de bal en houden we iedereen op de hoogte van onze werkzaamheden en plannen.

De nieuwsbrief is er ook voor onze vele partners in onderwijs en vorming. De Examencommissie heeft de ambitie om uit te groeien tot een expertisecentrum voor toetsontwikkeling en wil haar ervaringen graag delen met de vele collega's in Vlaanderen die bezig zijn met dezelfde materie.


Bart Bellon
Coördinator Planning & organisatie


 
 

Diversiteit